• Internet snelheid testen

 • Internet snelheid testen

  Bedraad testen Als je een internet abonnement hebt afgesloten wordt je een bepaalde snelheid beloofd. Als je problemen hebt met je verbinding is het handig te weten wat de daadwerkelijke snelheid is van je verbinding. Hiervoor is het absoluut noodzakelijk dat je een test doet met een computer of laptop die met een netwerk kabel is verbonden aan het modem of router dat je van je internet provider. Wifi haalt bijna nooit de volle snelheid omdat er bij het draadloos maken van het signaal bandbreedte verloren gaat.

  Draadloos testen

  Als je weet wat de daadwerkelijke snelheid is van je verbinding is kan je testen wat daar van over blijft op het moment dat je van de WiFi gebruik maakt. Deze snelheid zal waarschijnlijk een stuk lager zijn, zelfs als je vlak naast het draadloos modem staat. Dit is normaal. Het belangrijkste is dat je in ieder geval een stabiele verbinding hebt.

  Check je snelheid met de test.

  Haal je de snelheid niet die je nodig hebt, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om te kijken of de snelheid verhoogd kan worden. Misschien heb je een andere internet aansluiting nodig. Maar misschien is het traag door een probleem met je WiFi.

  Snelheid Internet verbinding:

  Kabel ADSL-VDSL Glasvezel
  Download 50 – 200 Mb 8-40 Mb 50-500 Mb
  Upload 5-20Mb 1-4Mb 50-500Mb

  Gebruik

  Mailen, Websites, Facebook, Chat, Spelletjes sites Bellen, Skypen, Youtube, Uitzending gemist Downloaden, Online games
  1-2 Mb +4Mb 4-8Mb +20Mb