• Wifi netwerk

 • Wifi versterker op de camping, bungalowpark, haven kantoor horeca.. is een eis van steeds meer recreanten, en de laptop hoort tegenwoordig net zozeer bij de kampeeruitrusting als het afwas teiltje. Draadloos Internet wordt vooral toegepast op campings en bungalowparken. Met behulp van Hendriks biedt ook u uw gasten de mogelijkheid een e-mail te versturen van voor of in hun tent, caravan of bungalow. Zo maakt u uw camping aantrekkelijker voor kampeerders, en verdient u ook nog eens wat extra. Neem gerust contact op.

  Plattegrond camping

  Hieronder ziet u een plattegrond van de camping, de receptie is bij de zwarte stip. Het gebied dat men wil dekken met wifi ligt daaronder, het gedeelte bij het meer hoeft niet te worden voorzien van een draadloos netwerk.

  wifi accespoint versterker

  Toegangsbeheer hotspot

  Een belangrijke voorwaarde is dat het draadloze netwerk veilig is en de gasten eenvoudig kunnen verbinden om op draadloos internet te kunnen. Mooi meegenomen is natuurlijk dat de campinghouder zelf de tarieven kan bepalen. Dat kan de omzet een leuke boost geven! Voor het toegangsbeheer gebruiken we de Pheenet WAS-102, die op de bestaande modem/router wordt aangesloten. Hieraan zit een ticketprinter verbonden waarmee toegangskaartjes geprint kunnen worden. De camping eigenaar kan zelf 10 abonnementen verzinnen (bijvoorbeeld 1 uur, 1 dag, 1 week). Met de code op het bonnetje kunnen de gasten inloggen, de code wordt gekoppeld aan het IP adres dat de laptop krijgt en het MAC adres van de draadloze adapter. Het bonnetje kan dus maar op 1 laptop gebruikt worden. Ook is het mogelijk om een VLAN aan te maken waarbij de gasten gescheiden zijn van het eigen netwerk.

  Wifi bereik uitbreiden

  Vanwege de bomen die zich op terrein bevinden, zijn de plaatsen achter op de het terrein vermoedelijk niet voorzien van een sterk signaal. We gaan dus een tweede access point plaatsen. Deze moet ook met een netwerkkabel aangesloten worden op de Pheenet access control server en dat is lastig. Gelukkig is hier een oplossing voor. We kiezen voor een point-to-point verbinding naar de locatie waar het tweede access point geplaatst gaat worden. Een soort draadloze kabel. Hiervoor gebruiken we apparatuur op de 5 GHz frequentie, zodat dit geen storing geeft met de access points waarop de gasten inloggen. De zender sluiten we aan op de WAS-102 en op de ontvanger sluiten we het tweede access point aan.

  Tweede access point

  Het tweede access point plaatsen we bij het toiletgebouw, locatie met nummer 2 op onderstaande plattegrond: Het gebied hierachter (het voetbalveld) willen we ook dekken. Daarom kiezen we op deze plek voor een outdoor access point met een rondstralende omni antenne. We hebben nu alleen maar een access point en een omni antenne nodig. Dus kiezen we hier voor de basic bundel zonder ticket printer, deze hebben we inmiddels al bij de receptie geplaatst.

  wifi accespoint versterker roermond weert venlo nijmegen maastricht sittard

  We zijn bekend in de regio  Venlo Weert Sittard Roermond Maastricht Eindhoven Nijmegen